CoolClub pro IT odborníky

Nová generace brýlí Ray-Ban od Meta je tu. Zvládne hovory i streamování

18.10.2023

Ke zvedání hovorů, focení, natáčení videí anebo streamování už nebudete potřebovat telefon. Budou stačit jedny Ray-Ban Meta brýle, které teď navíc nabídnou i AI hlasovou asistentku.

 

Novinky

 

Novinku, se kterou Meta přichází, společnost představila před týdnem na každoroční konferenci Meta Connect. Jedná se o druhou generaci chytrých brýlí.

První nesla název Ray-Ban-Stories a představili ji v roce 2021. Ta měla kamery v rozích svých obrouček a v nožkách reproduktor, čip, baterii a další hardware. Primárně byly určené k focení a pořizování krátkých videí přímo z pohledu nositele. Bylo s nimi ale možné i poslouchat hudbu nebo přijímat hovory.

Nová generace nese název Ray-Ban-Meta a nechává si všechny vyjmenované funkce, které ale povyšují na nový level jejich výrazným zlepšením. A není to vše, jsou obohaceny i dalšími vychytávkami.

 

Lepší baterie i hlasová asistentka

Brýle jsou vytvořeny ve spolupráci se značkou Ray-Ban, konkrétně jde o ikonický tvar Wayfarer. Zvenčí tak zůstávají logicky beze změn.

Oproti minulé generaci jsou ale rozhodně tenčí i lehčí, neboť i samotné chytré zařízení ubralo na své hmotnosti. Jsou tak pohodlnější na nošení a nově jsou i odolnější proti vodě.

S touto generací přichází i lepší výdrž baterie. Souvisle brýle vydrží fungovat 4,5 hodiny. Nabíjecí pouzdro, které k nim patří, dodá navíc dalších osm nabití.

Nejvíce se ale Meta při jejich představování věnovala integraci Meta AI, pokročilé hlasové asistentky firmy. Ta si hravě poradí, pokud v reálném světě potřebujete například přeložit nějaký nápis nebo zodpoví, na co se to zrovna díváte.

Stejně jako nabídne jednoduchý návod, jak něco provést.

A kolik za ně zaplatíte? Ray-Ban Meta začínají na ceně 299 dolarů, což je v přepočtu necelých 6 900 korun. Zákazníkům by měly dorazit ve druhé polovině října. Jen tedy do Česka si je zatím nelze objednat.

 

 

Připravila: Petra Sauerová
Foto: Facebook Meta.com