CoolClub pro IT odborníky

Magazín

Jste prodejním artiklem darknetu? Takhle to zjistíte

Vaše osobní údaje mohou být prodávany na darknetu. Jak si to ověřit, co s tím?

Chytré hodinky v roce 2024: Záchrana před utonutím i detekce pádu

S čím vším vám dnes mohou pomoci chytré hodinky? Kromě telefonování, bezkontaktní platby či navigace vám umí zachránit i život. Jak?

Hackeři se už umí dostat do jakýchkoliv hotelových dveří na světě

Každý rok se v Las Vegas konají hackerské konference Black Hat a Defcon, kde se tisíce bezpečnostních výzkumníků snaží hacknout cokoli, co jim přijde do cesty. Třeba váš hotelový pokoj.

Schválený zákon EU o umělé inteligenci: Čím konkrétně vás chrání?

Evropský parlament razantním krokem schválil tzv. AI Act, revoluční legislativu regulující umělou inteligenci. Zákon má za cíl zajistit bezpečnost a soulad s lidskými právy v tomto dynamicky se rozvíjejícím oboru, aniž by bránil inovacím.

Jaro on-line lásce nepřeje: Tinder a další čelí žalobě z budování závislosti

Uživatelé seznamovacích platforem podali žalobu na známé seznamovací aplikace. Chtějí zjistit, zda nejsou oběťmi psychologicky manipulativních funkcí a algoritmů, namísto předestíraného spojování lidí.

Google má stále horší výsledky vyhledávání. Je to účel?

Google v posledních letech zhoršil kvalitu relevantních odpovědí ve snaze vytěžit z inzerentů více peněz. Uživatelé tak často nenajdou ideální výsledek na první dobrou.

MWC 2024 odhalilo fascinující novinky budoucnosti

Veletrh Mobile World Congress (MWC) 2024 je událostí roku pro všechny fanoušky mobilních technologií. I letos se v Barceloně stal přehlídkou inovací a trendů. Jaké technologické vymoženosti firmy představily?

8 nejúčinnějších tipů pro práci s prompty v ChatGPT

Abyste umělou inteligenci dokázali vytěžit naplno, musíte s ní umět komunikovat. Správně se ptát a správně úkolovat. Jak tedy zadávat prompty, abyste z ChatGPT dostali maximum?

6 tipů na nejlepší zahraniční podcasty o AI

Ať už se chcete dozvědět o nejnovějších technologiích, etických otázkách, nebo o tom, jak AI ovlivňuje vaše profesní pole, podcasty jsou skvělým způsobem, jak se ponořit do hloubky tohoto fascinujícího odvětví.

Jak jednoduše vytvořit vlastního OpenAI GPTs chatbota

Mít vlastního AI asistenta, kterého si sestavíte na míru posouvá vaši práci s ChatGPT mílovými kroky daleko. Vezme na sebe jakoukoliv roli (třeba Steva Jobse) a bude vymýšlet produkty či tvořit nová loga.

Skryté kamery nejen v hotelech: Víme, jak je odhalit!

Špionážní kamery jsou dnes již tak malé a cenově dostupné, že není problém je namontovat do jakékoliv lampičky nebo detektoru kouře. A děje se to! Sleduje vás někdo na dovolené? Víme, jak to zjistíte.

Láska v době digitální: Valentýn v režii umělé inteligence

Valentýn. Puget rudých růží, bublinky, jahody v čokoládě, červená srdíčka a umělá inteligence. Zarazila vás ve výčtu AI? Virtualizujte letos svůj Valentýn!

Kdo to volá? Aplikace vám pomohou identifikovat neznámé hovory

Není nic otravnějšího než telefonáty z cizích čísel, o které nestojíte. Většinou se totiž jedná o nevyžádaný reklamní hovor. Existuje ale jednoduché řešení, jak s podobnými telefonáty zatočit.

Jsou tu nové podvody při platbách QR kódem. Tyhle jsou nejčastější

QR kódy zažívají zlaté časy, oblíbené jsou zejména pro rychlé platby a odkazy na webové stránky. Jenže i sem už vtrhly podvody. A podvádí se i v Česku.

Mobil se v mrazech chová jinak. Připravte se na 5 nejčastějších situací

Věděli jste, že mobilním telefonům zima neprospívá? Proč a jak je v právě probíhajícím zimním období, kdy často padají teploty i pod bod mrazu, chránit?

Umělá inteligence má obrovskou uhlíkovou stopu. Nejzatěžující je generování obrázků

Dnes běžně užívaná generativní umělá inteligence, která dovede takové věci, jako generovat text, video či obrázky není úplně zadarmo. A nejde tu teď o peníze. AI má prý obrovskou uhlíkovou stopu.

Umělá inteligence a sociální sítě v roce 2024: Musk a představil Groka

Umělá inteligence mění pravidla hry na sociálních sítích. Pochopily to i velké společnosti a podřídit se musel i Elon Musk. Jak se bude trend sociálních sítí vyvíjet v roce 2024?

Aplikace Threads v Česku: Pomalý rozjezd a velká bezpečnostní rizika

Nová platforma Threads je v Česku dostupná již měsíc. Jak se jí daří? Rozjezd je vlažný, platforma skrývá mnoho bezpečnostních rizik.

Reklamace vánočních dárků? Pozor na 7 fíglů prodejců

Prodejci mají při reklamaci zboží své fígle, jak vás připravit o náhradu. Máme pro vás tipy, jak vrátit, vyměnit či reklamovat zboží bez potíží.

Vánoce s tech dárky? Pozor na čtyři nejčastější důvody zklamání

Někdy může boj o ty nejlepší vánoční dárky přijít nazmar hned pod stromečkem. Pohlídejte si čtyři nejčastější důvody zklamání z tech dárků, které s sebou přinášejí.

Načítám další...